lunes, 26 de octubre de 2009

Sotres - Vega d'Urriellu (1930m)

Archivos GPS:
Track: descargar (plt) / descargar (gpx)


Llugar
Cabrales
Duración6 hores (3h subida / 3h baxada)
Puntu de salida: Sotres

Desnivel: 1000m
Dificultá: Baxa


Percorríu




La salida d'esta preciosa excursión fáise dende Sotres, más concretamente dende la curvona enantes de llegar. Ehí pué vese una pista que sal a mandrecha. Muncha xente mete el coche per esta pista hasta llegar a Pandébano, pero yo refugo esta opción por tratase d'una pista d'usu ganaderu.

Garrando esta pista que va ganando altor en tou momentu solo mos da tregua en Pandébano, un sitiu perguapu que de xuru que tá estráu de coches y onde vemos el colláu al fondo . Equí ye un bon sitiu pa facer una parada y garrar puxu pa lo que vien darréu.

Si atravesamos el colláu llegaríemos a Bulnes, pero nun ye'l nuestru destín, asina que garramos el camín que sal a la izquierda del colláu en dirección a les cabañes. A partir d'esti momentu el camín nun tien pérdida nenguna y casi siempre subiendo va empobinamos a la base de "El Picu" ó Picu Urriellu y onde tá el refuxu de Vega d'Urriellu. Dexar fuercies pa la última parte, la que sube al refuxu, porque ye pindia abondo, anque la reconmpensa ye pergrande, y ye que esa mole enriba tuyu nun se ve tolos díes. Ya solo queda disfrutar de les vistes y volver pel mesmu camín.



Diendo hacia Pandébano

Colláu de Pandébano

Vista de Bulnes

Vista del Picu

Celebrando la llegada a Vega d'Urriellu

Refuxu de Vega d'Urriellu

La mole


1 comentario:

  1. nun viera la entrada tio. preciosa la ruta y les vistes. ya tengo ganes de da-y preste a esa ruta

    ResponderEliminar